Ανακαλύπτοντας το Βυζαντινό κάστρο των Ιωαννίνων

Mediafile not found

Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 0

4 προβολές

Διάρκεια: 00:00:15

Αναρτήθηκε από: vazalouka στις 31-01-2023

Συντελεστής
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
Δημιουργός
Ημερομηνία
ΠεριγραφήΣτο πλαίσιο του  προγράμματος Ιστορικό πλαίσιο των μνημείων της Ελλάδος που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, οι μαθητές της  Β' Γυμνασίου επισκέφτηκαν την ομαδική έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας<< Ακακαλύπτοντας το Βυζαντινό κάστρο των Ιωαννίνων>> που διοργανώνει το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Συμμετείχαμε με τρόπο βιωματικό , μάθαμε ότι στην χερσόνησο του κάστρου ιδρύθηκε, άκμασε και εξελίχθηκε μια σημαντική βυζαντινη πόλη και ότι την υπεράσπιση της πόλης από τους Νορμανδούς ανέλαβε ο ίδιος ο αυτοκράτορας Αλέξιος Α'  Κομνηνός, ότι δέχθηκε πρόσφυγες μέλη αριστοκρατικών οικογενειών από τη Κωνσταντινούπολη και ότι στην ίδια χερσόνησο ιδρύθηκε και αρχαίος οχυρωμένος οικισμός.

Θερμά ευχαριστούμε την κ. Μαρία Βλάχου για την εξαιρετική της παρουσίαση  που με ζωντάνια και αφηγηματικότητα  άγγιξε τους μαθητές μας καθώς και την αρχαιολόγο κ. Κωνσταντίνα Ζήνδρου για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε για την πολυτάραχη Βυζαντινή ιστορία στην χερσόνησο του κάστρου μας.
Γλώσσα
Εκδότης
Σχέση
Δικαιώματα χρήσης
Πηγή
Θέμα
ΤίτλοςΑνακαλύπτοντας το Βυζαντινό κάστρο των Ιωαννίνων
Τύπος