ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥ-ΤΥΧΙΑ


Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 1

729 προβολές

Διάρκεια: 00:00:58

Αναρτήθηκε από: 9060330 στις 04-10-2023

ΣυντελεστήςΑλεξανδράκη Ελένη
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
ΔημιουργόςΔημοτικο Σχολειο Βασιλικου
Ημερομηνία29 September 2023
ΠεριγραφήΟι μαθητές του 5θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Αχαΐας έτρεξαν για το Ευ-τυχία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023. Αρχικά, κάθε μαθητής ζωγράφισε κι έγραψε σε μια λευκή σελίδα Α4 τι είναι ευτυχία για εκείνον-η. Στη συνέχεια, δίπλωσε τη σελίδα του, έτσι ώστε να μοιάζει με σκυτάλη. Την ημέρα της σκυταλοδρομίας, που έγινε στον επαρχιακό δρόμο Βασιλικού (1100μ), ο κάθε μαθητής κρατούσε τη δική του σκυτάλη μαζί μ’ ένα άδειο κουτί , το Κουτί της Ευτυχίας που στο τέλος της διαδρομής ήταν γεμάτο με 54 προσωπικές ευτυχίες, όσοι και οι μαθητές που συμμετείχαν (δηλ. όλο το σχολείο). Ο κάθε δρομέας, όταν έφτανε στον επόμενο , άνοιγε την σκυτάλη του, ανακοίνωνε τη δική του ευτυχία και την έριχνε διπλωμένη στο κουτί της Ευ-τυχίας. Ο επόμενος δρομέας κρατώντας τη δική του σκυτάλη αλλά και το κουτί, επαναλάμβανε την προηγούμενη διαδικασία.

Το κουτί της Ευτυχίας φτιάχτηκε επαναχρησιμοποιώντας ένα άχρηστο κουτί συσκευασίας που περιτυλίχθηκε με χαρτί λευκό, πάνω στο οποίο οι μαθητές έγραψαν το σύνθημά μας:” Πιο πολλοί, όλοι διαφορετικοί, πιο ενωμένοι, πιο ευτυχισμένοι”. Για φόντο ζωγράφισαν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους , την ελληνική σημαία και πολλά παιδάκια με διαφορετικά χρώματα.

Στο τέλος το κουτί της Ευτυχίας έφερε στο σχολείο ο 54ος δρομέας που οι συμμαθητές του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο προαύλιο του σχολείου σε σχήμα κύκλου. Ο κύκλος συμβόλιζε την ενότητα. Στο κέντρο του κύκλου στεκόταν ο συντοπίτης παλαίμαχος αθλητής ανώμαλου δρόμου κ.Ξενοφώντας Φρατζής , ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο το 1962 στους Πανελλήνιους Αγώνες της αντίστοιχης κατηγορίας. Εκείνος μοιράστηκε τη δική του ευτυχία του 1962 αλλά και την ευτυχία να συναντηθεί με τη νέα γενιά , τα νέα φιντανάκια. Τελικά, εκείνη τη μέρα μάθαμε όλοι ότι η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να μοιράζεσαι , να νοιάζεσαι , να αναγνωρίζεις, να σέβεσαι και να αποδέχεσαι το “παλιό” και το “νέο” . Μαζί αυτά τα δύο χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον.
Γλώσσαel
ΕκδότηςΜαματά Μαρία
Σχέση
Δικαιώματα χρήσης
Πηγή
ΘέμαΤρέχω για το Ευ-τυχία
ΤίτλοςΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥ-ΤΥΧΙΑ
Τύπος