Εθνικός Ύμνος


Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

1608 views

Duration: 00:32:50

Posted by: 1gymmosc on 28-06-2022

Contributor
Coverage
Related day of the year
Creator
Date
Description«ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟ»Σ- ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ Της ΕΠΕΤΕΙΟΥ Της 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ», είναι μια ταινία μικρού μήκους του 1ου Γυμνασίου Μοσχάτου. Η παραγωγή έγινε το σχολικό έτος 2021-22, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.Το project είναι μια συλλογική διαθεματική δράση- διδασκαλία στο πλαίσιο των μαθημάτων Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία όλων των τάξεων του γυμνασίου.
Θέμα της ταινίας είναι ο Ύμνος εις Ελευθερίαν, το μνημειώδες μεγάλο ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, το οποίο αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τον αγώνα για την γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Μια ομάδα 31 μαθητών και μαθητριών απαγγέλουν το δραματικό και επικό αυτό ποίημα, που στις 158 στροφές του αφηγείται τους αγώνες και τις αγωνίες των προγόνων μας, με μια γλώσσα που σφύζει από παλμό, ζωντάνια, ρυθμό, έντονες εικόνες και δυνατά συναισθήματα.
Στο δεύτερο μέρος της ταινίας παρουσιάζεται ένα θεατρικό μονόπρακτο με ιδιαίτερο τρόπο που εμπνέεται από το θέατρο στο ραδιόφωνο, όπου δεν βλέπουμε, αλλά μόνο ακούμε τους έξι ηθοποιούς να ερμηνεύουν του ρόλους. Κάθε χαρακτήρας σε αυτό το μικρό δρώμενο αναπαρίσταται οπτικά από ένα χρώμα που διάλεξε ο ίδιος. Το θέμα του μονόπρακτου αφορά στην σύγχρονη αντιμετώπιση της τελετής του τραγουδιού του Εθνικού Ύμνου. Μέσα από μια συνέντευξη νέοι άνθρωποι εκφράζουν τις απόψεις τους και περιγράφουν την προσωπική τους σχέση και τα βιώματά τους που αφορούν τον Ε.Υ.
Η ταινία κλείνει με μια μικρή περιήγηση σε μια έκθεση που έγινε την προηγούμενη χρονιά, το 2021, για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 με τον τίτλο « Το ´21 αλλιώς». Με μια συλλογή από φωτογραφίες που αναπαριστούν με playmobil σκηνές από την ελληνική επανάσταση του 1821, κλείνει με παραστατικό όσο και παιγνιώδη τρόπο το μικρό αφιέρωμα μας στο πλαίσιο της σχολικής εορτής.
Η ταινία προβλήθηκε σε όλη την σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Μοσχάτου, την ημέρα της σχετικής γιορτής, στις 24/3/2022.

Language
Publisher
Relation
Rights
Source
Subject
TitleΕθνικός Ύμνος
Type