Αναβίωση του Αρχαίου Εθίμου της Ειρεσιώνης


Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 1

443 προβολές

Διάρκεια: 00:08:35

Αναρτήθηκε από: 2dimdra στις 06-02-2024

Συντελεστής
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
Δημιουργός
Ημερομηνία
ΠεριγραφήΜε μεγάλη επιτυχία, αναβίωσε για δεύτερη χρονιά, το έθιμο της Ειρεσιώνης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας με τη συμμετοχή πολλών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της πόλης μας στο χώρο της Ονειρούπολης στις 13 /12 /2023.

Το έθιμο διοργανώθηκε από το σχολείο μας, όπως και πέρυσι, με τη διαφορά ότι φέτος αυτό έγινε στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης και συμμετείχαν τα: 1ο Ειδικό, 1ο., 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 12ο, 14ο Δημ., Αρκαδικού και Νέας Αμισού Δημοτικά Σχολεία Δράμας καθώς και τα: 1ο, 4ο , 5ο, 9ο, 10ο και 17ο Νηπιαγωγεία Δράμας.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, μέσα από το οποίο γινόταν μια αναπαράσταση του εθίμου κατά την αρχαιότητα, εξέλιξαν μια ζωντανή ιστοριογραμμή και απελευθέρωσαν ταχυδρομικά περιστέρια με αποστολή μηνυμάτων για την ειρήνη.

Η χορωδία μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού σχολείου μαζί με όλα τα παιδιά που ήταν πάνω από 400, τραγούδησαν τα κάλαντα της Ειρεσιώνης και μετά το τέλος της εκδήλωσης, μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας γύρισαν στα μαγαζιά της πόλης και τραγούδησαν τα αρχαία κάλαντα.
Γλώσσα
Εκδότης
Σχέση
Δικαιώματα χρήσης
Πηγή
Θέμα
ΤίτλοςΑναβίωση του Αρχαίου Εθίμου της Ειρεσιώνης
Τύπος