Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι

Mediafile not found

Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1

505 views

Duration: 00:02:02

Posted by: avicha on 08-04-2024

Contributor
Coverage
Related day of the year
CreatorΒήχα Άντζελα ΠΕ79.01
Date
DescriptionΤο 2ο Γυμνάσιο Ανατολής συμμετείχε στη δράση: "Τέχνη και Λόγος, μια σχέση αμφίδρομη" με το τραγούδι "Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι"
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μελοποίηση: Μάνος Χατζιδάκις
Η σχέση της μουσικής και του συγγραφικού έργου υπήρξε πάντα μια σχέση αλληλοσυμπληρούμενη και συναρπαστική. Από τη γραφή στη μουσική, το έργο ενός δημιουργού αποτελεί έμπνευση για έναν άλλο καλλιτέχνη.
Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα, από την επική παράδοση του Ομήρου μέχρι το έντεχνο ή το ροκ τραγούδι, υπάρχει το “Παραμύθι χωρίς όνομα”…
Το “Παραμύθι χωρίς όνομα” αποτελεί το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1910 σε μια περίοδο όπου, η Ελλάδα προσπαθούσε να αναγεννηθεί μετά την ταπείνωση του 1897. Η Πηνελόπη Δέλτα σατιρίζει γλυκόπικρα την Ελλάδα, τους άρχοντες και το λαό της.
Το 1958-59 ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γράφει ένα ομότιτλο θεατρικό έργο, βασιζόμενος στο βιβλίο της Δέλτα, προσθέτοντας κι εκείνος τους δικούς του υπαινιγμούς. Πρόκειται για ένα έργο με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ανέβηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959 από το Νέο Θέατρο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ο Καμπανέλλης γράφει επίσης τους στίχους των τραγουδιών του θεατρικού και ο Μάνος Χατζιδάκις τα μελοποιεί. Ανάμεσά τους το “Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι”…
Languageel
Publisher
Relation
RightsΥλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα
Source
Subjectτραγούδι, θεατρικό έργο
TitleΡίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι
Type