Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι

Mediafile not found

Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 1

510 προβολές

Διάρκεια: 00:02:02

Αναρτήθηκε από: avicha στις 08-04-2024

Συντελεστής
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
ΔημιουργόςΒήχα Άντζελα ΠΕ79.01
Ημερομηνία
ΠεριγραφήΤο 2ο Γυμνάσιο Ανατολής συμμετείχε στη δράση: "Τέχνη και Λόγος, μια σχέση αμφίδρομη" με το τραγούδι "Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι"
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μελοποίηση: Μάνος Χατζιδάκις
Η σχέση της μουσικής και του συγγραφικού έργου υπήρξε πάντα μια σχέση αλληλοσυμπληρούμενη και συναρπαστική. Από τη γραφή στη μουσική, το έργο ενός δημιουργού αποτελεί έμπνευση για έναν άλλο καλλιτέχνη.
Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα, από την επική παράδοση του Ομήρου μέχρι το έντεχνο ή το ροκ τραγούδι, υπάρχει το “Παραμύθι χωρίς όνομα”…
Το “Παραμύθι χωρίς όνομα” αποτελεί το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1910 σε μια περίοδο όπου, η Ελλάδα προσπαθούσε να αναγεννηθεί μετά την ταπείνωση του 1897. Η Πηνελόπη Δέλτα σατιρίζει γλυκόπικρα την Ελλάδα, τους άρχοντες και το λαό της.
Το 1958-59 ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γράφει ένα ομότιτλο θεατρικό έργο, βασιζόμενος στο βιβλίο της Δέλτα, προσθέτοντας κι εκείνος τους δικούς του υπαινιγμούς. Πρόκειται για ένα έργο με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ανέβηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959 από το Νέο Θέατρο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ο Καμπανέλλης γράφει επίσης τους στίχους των τραγουδιών του θεατρικού και ο Μάνος Χατζιδάκις τα μελοποιεί. Ανάμεσά τους το “Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι”…
Γλώσσαel
Εκδότης
Σχέση
Δικαιώματα χρήσηςΥλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα
Πηγή
Θέματραγούδι, θεατρικό έργο
ΤίτλοςΡίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι
Τύπος