Αχ μελισσούλα, μελισσούλα, μελισσάκι. Τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας


Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Νηπιαγωγείο

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 0

550 προβολές

Διάρκεια: 00:07:17

Αναρτήθηκε από: 14nipchalk στις 23-05-2020

ΣυντελεστήςΛαζάρου Θεοδώρα
Κάλυψη
Σχετική ημέρα20 May
ΔημιουργόςΛαζάρου Θεοδώρα
Ημερομηνία23 May 2020
ΠεριγραφήΗ 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η συνεισφορά της μέλισσας για τη βιοποικιλότητα, την ποικιλία και την ποιότητα της διατροφής μας, κάνει ιδιαίτερα σημαντική την επιβίωση της για το ανθρώπινο είδος.
Η μέλισσα, λοιπόν, αποτελεί τη μασκότ του έργου E Twinning «Στην Εύβοιας το δάσος όλοι μαζί, το μελισσάκι εγώ και εσύ» που συμμετέχει το σχολείο μας σε συνεργασία με 16 ακόμα Νηπιαγωγεία της Εύβοιας. Προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε το σημαντικό αυτό έντομο μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς οι νέες συνθήκες της πανδημίας ανάγκασαν να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστούν στο Νηπιαγωγείο νέες μέθοδοι διδασκαλίας.
Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το τραγούδι για τη μέλισσα που έγραψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές. Ανατέθηκε στους μαθητές η αποστολή να γράψουν στίχους για τη μέλισσα, σύμφωνα με όσα είχαν μάθει για το έντομο. Οι στίχοι αυτοί δημιούργησαν ένα τραγούδι-κολάζ που μιλάει για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας. Το βίντεο του τραγουδιού συνοδεύουν οι δημιουργίες τους. Κάθε μαθητής πρόσφερε στο αποτέλεσμα αυτό με το δικό του τρόπο, χωρίς να αποκλείεται κανείς!!
Η συνεργασία των γονέων στο εγχείρημα αυτό ήταν σημαντική. Η μουσικός Μαρία Γιάννα Παπαδάκου με πολύ αγάπη για τα παιδιά μελοποίησε το τραγούδι και μας βοήθησε στο τεχνικό κομμάτι της παρουσίασης του. Την ευχαριστούμε ολόψυχα για τη συνεργασία και τη πολύτιμη βοήθεια.
Γλώσσαel
ΕκδότηςΛαζάρου Θεοδώρα
Σχέση
Δικαιώματα χρήσηςΛαζάρου Θεοδώρα
ΠηγήΜουσική Μαρία Γιάννα Παπαδάκου
ΘέμαΠεριβάλλον
ΤίτλοςΑχ μελισσούλα, μελισσούλα, μελισσάκι. Τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας
ΤύποςΕκπαιδευτικό