Φάκελος Σπατάλη Τροφίμων / Στρογγυλή τράπεζα


Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

4573 views

Duration: 01:29:04

Posted by: vodpk on 11-12-2017

Contributor
Coverage
Related day of the year
CreatorWWF Hellas
Date
DescriptionΤην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση στα πλαίσια της "Καλύτερης ζωής". Συνομιλητές ήταν οι Ηλίας Μαμαλάκης, διάσημος σεφ, Ξένια Παπασταύρου, συνιδρύτρια του 'Μπορούμε', κι ο Κώστας Αμπελιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Για σχεδόν μια ώρα οι ομιλητές συνομίλησαν με τον Αχιλλέα Πληθάρα, υπεύθυνο επικοινωνίας του WWF, για τη σπατάλη τροφίμων σε όλα τα στάδια παραγωγής και κατανάλωσης. Το πάνελ καταπιαστήκε με τρόπους αξιοποίησης των περισσευμάτων και καλές πρακτικές για συντήρηση των τροφίμων. Επίσης, σχολιάστηκε το μέγεθος της σπατάλης στην Ελλάδα και αναδείχθηκαν μικρές και μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης που μπορούμε όλοι να αναλάβουμε. Επιπλέον, αναδείχθηκαν μερικές παρανοήσεις γύρω από την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε με την ημερομηνία λήξης του φρέσκου γάλακτος, και κάποια λάθη που γίνονται στα εστιατόρια. Αυτό που κυρίως σημειώθηκα στη συζήτηση ήταν όλα όσα μπορούμε να κάνουμε, μεγάλοι και μικροί, ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη και να φέρουμε πολλαπλά οφέλη: στην τσέπη μας, στο περιβάλλον, στην αλληλεγγύη.

Παροτρύνουμε μεγάλους και μικρούς να δουν το βίντεο. Παροτρύνουμε επιπλέον τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας να προβάλλουν το βίντεο στους μαθητές τους. Έχουν πάρα πολλά να μάθουν. Γιατί όπως είπαν οι συμμετέχοντες στη συζήτηση: "η σωτηρία για την μείωση της σπατάλης βρίσκεται στα σχολεία"!
Language
PublisherWWF Hellas
Relation
RightsWWF Hellas
Source
Subjectσπατάλη τροφίμων
TitleΦάκελος Σπατάλη Τροφίμων / Στρογγυλή τράπεζα
Type