Φάκελος Σπατάλη Τροφίμων / Στρογγυλή τράπεζα


Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 0

4383 προβολές

Διάρκεια: 01:29:04

Αναρτήθηκε από: vodpk στις 11-12-2017

Συντελεστής
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
ΔημιουργόςWWF Hellas
Ημερομηνία
ΠεριγραφήΤην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, έγινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση στα πλαίσια της "Καλύτερης ζωής". Συνομιλητές ήταν οι Ηλίας Μαμαλάκης, διάσημος σεφ, Ξένια Παπασταύρου, συνιδρύτρια του 'Μπορούμε', κι ο Κώστας Αμπελιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Για σχεδόν μια ώρα οι ομιλητές συνομίλησαν με τον Αχιλλέα Πληθάρα, υπεύθυνο επικοινωνίας του WWF, για τη σπατάλη τροφίμων σε όλα τα στάδια παραγωγής και κατανάλωσης. Το πάνελ καταπιαστήκε με τρόπους αξιοποίησης των περισσευμάτων και καλές πρακτικές για συντήρηση των τροφίμων. Επίσης, σχολιάστηκε το μέγεθος της σπατάλης στην Ελλάδα και αναδείχθηκαν μικρές και μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης που μπορούμε όλοι να αναλάβουμε. Επιπλέον, αναδείχθηκαν μερικές παρανοήσεις γύρω από την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε με την ημερομηνία λήξης του φρέσκου γάλακτος, και κάποια λάθη που γίνονται στα εστιατόρια. Αυτό που κυρίως σημειώθηκα στη συζήτηση ήταν όλα όσα μπορούμε να κάνουμε, μεγάλοι και μικροί, ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη και να φέρουμε πολλαπλά οφέλη: στην τσέπη μας, στο περιβάλλον, στην αλληλεγγύη.

Παροτρύνουμε μεγάλους και μικρούς να δουν το βίντεο. Παροτρύνουμε επιπλέον τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας να προβάλλουν το βίντεο στους μαθητές τους. Έχουν πάρα πολλά να μάθουν. Γιατί όπως είπαν οι συμμετέχοντες στη συζήτηση: "η σωτηρία για την μείωση της σπατάλης βρίσκεται στα σχολεία"!
Γλώσσα
ΕκδότηςWWF Hellas
Σχέση
Δικαιώματα χρήσηςWWF Hellas
Πηγή
Θέμασπατάλη τροφίμων
ΤίτλοςΦάκελος Σπατάλη Τροφίμων / Στρογγυλή τράπεζα
Τύπος