ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥ-ΤΥΧΙΑ


Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1

829 views

Duration: 00:00:58

Posted by: 9060330 on 04-10-2023

ContributorΑλεξανδράκη Ελένη
Coverage
Related day of the year
CreatorΔημοτικο Σχολειο Βασιλικου
Date29 September 2023
DescriptionΟι μαθητές του 5θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Αχαΐας έτρεξαν για το Ευ-τυχία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023. Αρχικά, κάθε μαθητής ζωγράφισε κι έγραψε σε μια λευκή σελίδα Α4 τι είναι ευτυχία για εκείνον-η. Στη συνέχεια, δίπλωσε τη σελίδα του, έτσι ώστε να μοιάζει με σκυτάλη. Την ημέρα της σκυταλοδρομίας, που έγινε στον επαρχιακό δρόμο Βασιλικού (1100μ), ο κάθε μαθητής κρατούσε τη δική του σκυτάλη μαζί μ’ ένα άδειο κουτί , το Κουτί της Ευτυχίας που στο τέλος της διαδρομής ήταν γεμάτο με 54 προσωπικές ευτυχίες, όσοι και οι μαθητές που συμμετείχαν (δηλ. όλο το σχολείο). Ο κάθε δρομέας, όταν έφτανε στον επόμενο , άνοιγε την σκυτάλη του, ανακοίνωνε τη δική του ευτυχία και την έριχνε διπλωμένη στο κουτί της Ευ-τυχίας. Ο επόμενος δρομέας κρατώντας τη δική του σκυτάλη αλλά και το κουτί, επαναλάμβανε την προηγούμενη διαδικασία.

Το κουτί της Ευτυχίας φτιάχτηκε επαναχρησιμοποιώντας ένα άχρηστο κουτί συσκευασίας που περιτυλίχθηκε με χαρτί λευκό, πάνω στο οποίο οι μαθητές έγραψαν το σύνθημά μας:” Πιο πολλοί, όλοι διαφορετικοί, πιο ενωμένοι, πιο ευτυχισμένοι”. Για φόντο ζωγράφισαν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους , την ελληνική σημαία και πολλά παιδάκια με διαφορετικά χρώματα.

Στο τέλος το κουτί της Ευτυχίας έφερε στο σχολείο ο 54ος δρομέας που οι συμμαθητές του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο προαύλιο του σχολείου σε σχήμα κύκλου. Ο κύκλος συμβόλιζε την ενότητα. Στο κέντρο του κύκλου στεκόταν ο συντοπίτης παλαίμαχος αθλητής ανώμαλου δρόμου κ.Ξενοφώντας Φρατζής , ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο το 1962 στους Πανελλήνιους Αγώνες της αντίστοιχης κατηγορίας. Εκείνος μοιράστηκε τη δική του ευτυχία του 1962 αλλά και την ευτυχία να συναντηθεί με τη νέα γενιά , τα νέα φιντανάκια. Τελικά, εκείνη τη μέρα μάθαμε όλοι ότι η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να μοιράζεσαι , να νοιάζεσαι , να αναγνωρίζεις, να σέβεσαι και να αποδέχεσαι το “παλιό” και το “νέο” . Μαζί αυτά τα δύο χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον.
Languageel
PublisherΜαματά Μαρία
Relation
Rights
Source
SubjectΤρέχω για το Ευ-τυχία
TitleΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥ-ΤΥΧΙΑ
Type