Διαγωνισμός Βιντεομουσεία


Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

6465 views

Duration: 00:01:42

Posted by: lyknpera on 30-11-2015

Contributor
Coverage
Related day of the year
Creator
Date
DescriptionΤο ΓΕΛ Ν.Περάμου Καβάλας οργάνωσε, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, προβολή μαθητικών ταινιών, που δημιουργήθηκαν το 2014 για τον Διαγωνισμό Βιντεομουσεία.
Συγκεκριμένα δεκαεννέα μαθητές από το τμήμα SAFTAS «Μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου» του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου, παρακολούθησαν μικρές ταινίες συμμαθητών τους, με ντοκιμαντερίστικη ματιά, στο πλαίσιο της δράσης του φορέα «Καρπός», Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας.
Σε όλη τη διάρκεια των προβολών οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες, ασκώντας κριτική στις ταινίες, και στο τέλος ψήφισαν, απαντώντας σε τρία ερωτήματα:
− Ποια από τις έντεκα ταινίες θα διάλεγα για να δείξω σε ένα-μία φίλο-η μου;
− Ποια από τις έντεκα ταινίες θα διάλεγα για δείξω στους γονείς μου;
− Ποια από τις έντεκα ταινίες είναι η πιο ασυνήθιστη και "σηκώνει συζήτηση";
Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, μπορούσαν να δουν τα αποτελέσματα του σχολείου αλλά και συνολικά όλων των εκπαιδευτικών μονάδων που έλαβαν μέρος στην προβολή των μαθητικών ταινιών.
Ύστερα από τη δράση αυτή, ορισμένοι μαθητές σκοπεύουν να καταθέσουν ατομική γραπτή κριτική για ταινία της επιλογής τους. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής της γραπτής κριτικής είναι 20 Δεκεμβρίου 2015.
Η όλη δράση της προβολής ταινιών και η συνεργασία των μαθητών για την άσκηση κριτικής και την επιλογή ταινίας με συγκεκριμένα κριτήρια φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δημιουργική για το σύνολο των παιδιών που συμμετείχαν.
Language
Publisher
Relation
Rights
Source
Subject
TitleΔιαγωνισμός Βιντεομουσεία
Type