Πρόγραμμα ΜΝΑΕ 2023 - ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ


Qualities

This video is available in the following qualities:

Categories

This video is listed in the following categories:

Recommendations

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0

735 views

Duration: 00:04:47

Posted by: 1epal-lagkad on 29-06-2023

Contributor
Coverage
Related day of the year
Creator
Date
DescriptionΤη φετινή χρονιά το ΕΠΑΛ Λαγκαδά συμμετείχε για πέμπτη φορά στη δράση ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ που οργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ “ΝΟΗΣΙΣ” με τρεις υποδράσεις.

 Στην πρώτη υποδράση με τίτλο “Δημιουργούμε σε 3D διαστάσεις”οι μαθητές και μαθήτριες μυήθηκαν στη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς σχεδίασαν αντικείμενα σε δυο και τρεις διαστάσεις χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογικά εργαλεία και στη συνέχεια τα σχέδια αυτά μεταφέρθηκαν στους αντίστοιχους 3D εκτυπωτές όπου και εκτυπώθηκαν/δημιουργήθηκαν τα αντικείμενα σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία δημιουργίας.
 Η δεύτερη υποδράση με τίτλο “Ρομπο-αυτοκίνητο: Κατασκευή, κίνηση, αποφυφή εμποδίων, παρκάρισμα” ώθησε τις μαθήτριες/μαθητές στη δημιουργία αρχικά προμποτικών κατασκευών και στη συνέχεια μιας πίστας δοκιμών για αυτόνομη οδήγηση αυτών των κατασκευών με στόχο την εξάσκηση των τεχνολογιών αιχμής.
 Η τρίτη υποδράση με τίτλο “Ανάπλαση και διαμόρφωση του αιθρίου του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά” εξοικείωσε τους μαθητές και μαθήτριες με τις διαδικασίες ανάπλασης των οικείων χώρων ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον λειτουργικό και αισθητικά αναβαθμισμένο.
Language
Publisher
Relation
Rights
Source
Subject
TitleΠρόγραμμα ΜΝΑΕ 2023 - ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ
Type