Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Ποιότητες

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ποιότητες:

Κατηγορίες

Το βίντεο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Δημοτικό
  • Δραστηριότητες
  • Εκδηλώσεις
  • Εκπαίδευση

Προτεινόμενα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύνολο ψήφων: 0

1597 προβολές

Διάρκεια: 00:02:49

Αναρτήθηκε από: 3dimkoryd στις 10-06-2017

Συντελεστής
Κάλυψη
Σχετική ημέρα
Δημιουργός
Ημερομηνία
ΠεριγραφήΤο πρόγραμμα Teachers4Europe αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που υλοποιείται από το 2011 σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας .

Μέσω αυτού του προγράμματος υλοποιήσαμε μία προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης ήταν η καλύτερη ενημέρωση των μαθητών όσον αφορά τις εξελίξεις των ευρωπαϊκών θεμάτων, αλλά και η μετάδοση γνώσεων με βιωματικό τρόπο.

Απώτερος σκοπός ήταν να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο.

Η εμπλοκή μας με το θέμα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου πραγματοποιήσαμε στο χώρο του σχολείου μας με το σώμα ελληνικού οδηγισμού προσομοίωση του Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα»

Σκοπός ήταν η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι στην αναζήτηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί υπέρτατη αξία σε κάθε της έκφραση και σε οποιονδήποτε χώρο ύπαρξης και δράσης.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα θέτουν τη βάση του πολιτισμού. Η νομική κατοχύρωση κι ύπαρξή τους επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί, να εξωτερικεύσει επιθυμίες και δυνατότητες και τελικά να δημιουργήσει.

Σημαντικό εφόδιο για τους νέους είναι η γνώση. Για το λόγο αυτό η εκπαίδευση είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει μαθήματα ανθρωπιστικού περιεχομένου. Μόνο μέσα από τη γνώση μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη διεκδίκηση, αντίθετα η άγνοια οδηγεί στη σύγχυση και την εκμετάλλευση.

Συμμετοχή σε κοινωνικές ,πολιτιστικές κι ανθρωπιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην εδραίωση ενός ανθρωπιστικού τρόπου ζωής και σκέψης στον αντίποδα του υλιστικού ευδαιμονισμού.

Το ταξίδι μας για την Ευρώπη είχε ψυχή κι ενθουσιασμό, ήταν θετικό και γεμάτο αναφορές σε μια ειρηνική και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη απέναντι σε όλους τους πολίτες της.

Ακολουθώντας πιστά το αναλυτικό πρόγραμμα και μέσα από τα μαθήματα της ΚΠΑ, της Γεωγραφίας και της Ιστορίας διερευνήσαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο το θέμα.

Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία των φοιτητών του Τμήματος Διεθνών Και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο σχολείο μας.

Επιστημονική Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος – Jean Monnet Επίκ. Καθηγήτρια κα Φ. Ασδεράκη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι΄ ακόμη μια φορά το Δήμο μας για την παραχώρηση της αίθουσας, τον Δήμαρχό μας κ. Κασιμάτη αλλά και την κ. Λιντζαροπούλου υπεύθυνη του τμήματος δημοσίων σχέσεων .

Ιδιαίτερη τιμή για μας ήταν η παρουσία του κ.Καπετανίδη Άγγελου εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,της κας.Καραϊτίδη Χριστίνας εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά :κ.Νίκα Λεωνίδα,του κ. Γιάννη Σακκιώτη Προϊστάμενου Τ.Ε.Θ. Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ,του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Περιβάλλοντος, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, του κ Γιώργου Μακρυνού , εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Μεταναστευτικής Πολιτικής ,της κας Μαρίας Γιαννακάκη προέδρου σχολικής επιτροπής αλλά και του υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πειραιά Βούλγαρη Γεώργιου.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τη Δ/ντρια του σχολείου κ.Νέζη Γεωργία που στεκόταν αρωγός μας σε κάθε προσπάθεια .

Να ευχαριστήσουμε τέλος το σύλλογο γονέων του σχολείου μας για τη βοήθειά του.
Γλώσσα
Εκδότης
Σχέση
Δικαιώματα χρήσης
Πηγή
Θέμα
ΤίτλοςΔικαιώματα και υποχρεώσεις των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τύπος